All Collections
Türkçe
Kişiler
Kurumsal Üyelerinizi Sisteme Aktarma
Kurumsal Üyelerinizi Sisteme Aktarma

Kurumsal üyelerinizi sisteme aktarıp, farklı kategoriler oluşturabilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi için yazımıza bakabilirsiniz.

Updated over a week ago

Raklet hesabınızda üye kayıtlarınızı kişi bazında bireysel üyelikler şeklinde tutabileceğiniz gibi, kurumsal üyelerinizi de alt üyeleriyle birlikte sisteme aktarabilmeniz mümkün. Kurumsal üyeleriniz kurumunuza aidat ödemekle yükümlü üyeler olabileceği gibi, etkinliklerinizde sizlere destek olan ve iletişiminizi sürdürmek istediğiniz sponsor firmalar da olabilir örneğin.

Mevcut kurumsal üye listemizi Raklet hesabımıza aktarmadan önce onu belli bir şablona göre düzenlememiz gerekecek. Kurumsal üyeler için ayrı, kurumsal alt üyeler için ayrı olacak şekilde iki aşamalı olarak tüm listemizi sisteme aktarmamız mümkün.

Öncelikle kurumsal üyelerimizi aktararak başlayalım. Aşağıda örnek excel şablonunu görebilirsiniz. Burada CorporateMemberNo (Kurumsal üye numarası) ikinci aşamada kurumsal alt üyeleri aktarabilmemiz için önemli. İsim, soyisim kurum yetkilisinin isim ve soyismi olabileceği gibi email de kuruma ait genel bir email adresi olabilir. Type (üyelik tipi) kolonunu eklemek ise aktarımın kurumsal üyelik olarak gerçekleşebilmesi için gerekli.

Örnek excel şablonunu görebilirsiniz, CorporateMemberNo önemli

Kurumsal üye listemizi bu şekilde oluşturduktan sonra aktarım işlemimize başlayabiliriz. Yapmamız gereken sol alt köşede bulunan email adresimize tıklamak ve sonrasında Bildirimler bölümüne geçiş yapmak. Burada kişi ve kurumlarınızı aktarın bölümünden aktarım metodumuzu seçeceğimiz ekrana yönlendirilmiş olacağız. Format farklılıklarından ötürü kopyala yapıştır metoduyla ilerlemek çok daha sağlıklı sonuç verecektir.

Mail adresinize tıklayıp Bildirimler'e gidiniz
Kişi ve kurumları hızlıca aktarın satırında Düzenle'ye tıklayınız
İçe aktarırken, dosyadan içe aktarabilir veya kopyala yapıştır yapabilirsiniz, biz kopyala yapıştır yapmanızı öneririz

Yönlendirileceğimiz sayfada yukarıda hazırlamış olduğumuz Excel dosyasındaki verileri kopyalayıp yapıştırarak ilgili sütunları seçtiğimizde aktarım işlemi başlamış olacak. Burada önemli olan Kurumsal üyelerimizin numaralarının yer aldığı sütunu Member no, Kurumsal Üyelerimizin isminin yer aldığı sütunu ise Corporate Name olarak seçmek. Type sütununu ise yine Type olarak belirlememiz gerekiyor.

Burada önemli olan Kurumsal üyelerimizin numaralarının yer aldığı sütunu Member no, Kurumsal Üyelerimizin isminin yer aldığı sütunu ise Corporate Name olarak seçmek

Sıra geldi sisteme aktardığımız kurumsal üyelerimizin alt üyelerini; yani kurum temsilcisi, başkan, başkan yardımcısı, müdür gibi kurumda yetkili olan kişilerimizi sisteme aktarmaya. Bunun için yine Excel verilerimizi aşağıdaki şablona göre düzenlemeye ihtiyacımız olacak. Burada az önce sisteme aktardığımız kurumsal üye numaralarının yer alması önemli. Sistem böylece doğru kurumla doğru alt üyeyi eşleştirmiş olacak.

Excel verilerinizi bu şablona göre düzenlemelisiniz

Yukarıdaki işlemleri tekrarlayarak kopyala yapıştır ekranına yukarıda şablona uygun olarak hazırladığımız listeyi kopyaladığımızda, alt üyelerimizi yine ilgili sütunları seçerek aktarabiliriz. Dikkat etmemiz gereken nokta az önce Member No sütununu seçerek sisteme aktardığımız kurumsal üye numaralarımızın yer aldığı sütunu, bu kez Corporate Member No olarak seçmek. Member no ise bu kez kurumsal alt üyelerimizin üyelik numaralarına karşılık geliyor.

Dikkat etmemiz gereken nokta az önce Member No sütununu seçerek sisteme aktardığımız kurumsal üye numaralarımızın yer aldığı sütunu, bu kez Corporate Member No olarak seçmek. Member no ise bu kez kurumsal alt üyelerimizin üyelik numaralarına karşılık geliyor.

Sütunlarımızı seçme işlemini tamamladıktan sonra kaydet ve devam et diyerek ikinci aşamayı da başlatabiliriz.

Tüm aktarım işlemi tamamlandığında, kurumsal üyelerimize ya da alt üyelerimize bağlantılar bölümünden dilediğimiz gibi filtreleyerek ulaşabiliriz.

Did this answer your question?