All Collections
Türkçe
Kişiler
Kişilerinizi Raklet Hesabınıza Aktarma
Kişilerinizi Raklet Hesabınıza Aktarma

Üyeleriniz, bağışçılarınız, gönüllüleriniz ya da kurumunuzla yolu keşişmiş tüm kişiler...Tüm kişilerinizi Raklet'e aktarın.

Updated over a week ago

Üyeleriniz, bağışçılarınız, gönüllüleriniz ya da kurumunuzla yolu keşişmiş tüm kişiler...Tüm kişilerinizin bilgilerini Raklet'e kolayca aktarabilir, sürekli olarak güncellenen bir veritabanına sahip olabilirsiniz. Bunun için:

  1. Raklet hesabınızda sol alt köşede bulunan email adresimize tıklıyor ve açılan ekrandan Bildirimler kısmına geçiş yapıyoruz. Sonrasında Kişi ve Kurumlarınızı Aktarın bölümünde Aktar butonuna  basarak veri aktarımını gerçekleştireceğimiz ekrana yönlendirebiliriz.

Email adresinize tıklayıp, Bildirimlere tıklayınız. Sonrasında Kişi ve Kurumlarınızı Aktarın bölümünde Aktar butonuna  basarak veri aktarımını gerçekleştireceğimiz ekrana yönlendirilebiliriz.
Aktar butonuna basınız

2. Yönlendirildiğimiz sayfada doğrudan dosyadan ya da kopyala yapıştır metoduyla veri aktarımını gerçekleştirebileceğimiz sayfaya yönlendiriliyoruz. Eğer ekleyeceğimiz özel alanlar söz konusuysa kopyala yapıştır metoduyla ilerlemek çok daha sağlıklı olacak. Seçimimizi yaptıktan sonra Devam/ Continue butonuna basıyoruz.

İlk seçenekte dosyada içe aktarım yapabilir, ikincisinde ise Kopyala Yapıştır kullanabilirsiniz. Seçtikten sonra Continue'ya tıklayınız

3. Sonrasında yönlendirildiğimiz sayfada var olan Excel tablomuzdaki verileri kopyalayıp yapıştırarak aktarım işlemini başlatabiliriz. Burada dikkat etmemiz gereken Excel dosyamızdaki Ad, Soyad, Adres gibi sütun isimlerini de kopyalamayı ihmal etmemek. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise adres bilgilerinde ülkenin kod olarak yer alması. Türkiye için TR, Fransa için FR gibi.

Sonrasında Yükle/Upload butonuna basıyoruz.

Datanızı yükledikten sonra Upload tuşuna basınız

4. Artık sütunlarımızı dilediğimiz gibi isimlendirebiliriz. Ad, Soyad, Email, Adres, TC Kimlik No gibi var olan alanlardan seçim yapabileceğimiz gibi Mezuniyet yılı, Okuduğu Bölüm gibi kurumumuza özel bilgileri de özel alanlar yaratarak (Create a new custom field) seçebiliriz. Tek yapmamız gereken Sütun Seç/ Select Column butonuna basmak ve isimlendirmek.

Sütunları tanımlarken varolan alanları kullanabilirsiniz
Veya yeni alanlar oluşturabilirsiniz, daha sonra ise Save'e tıklayın

5. Tüm kolonlarımızı isimlendirdikten sonra kaydedip devam ediyoruz. Aktarım işlemi tamamlandıktan sonra kişilerimizin profillerinde aktardığımız tüm verileri görmemiz ve sonrasında dilersek güncelleyebilmemiz mümkün.

Aktarım işlemi tamamlandıktan sonra kişilerimizin profillerinde bu yeni yüklenen bilgileri görebilirsiniz

Veri Aktarım Sürecinizi Kolaylaştıracak Püf Noktaları yazısında aktarım sürecinde dikkat etmeniz gerekenleri görebilirsiniz.

Did this answer your question?