All Collections
Türkçe
Kişiler
Üye Profilleri Toplu Bir Şekilde Nasıl Güncellenir?
Üye Profilleri Toplu Bir Şekilde Nasıl Güncellenir?

Aidat değiştirme, email değiştirme, sistem alanı değiştirme gibi tüm üye profillerini toplu bir şekilde güncelleme rehberi.

Updated over a week ago

Önemli Bir Hatırlatma: Üye numaraları Raklet üzerinde bir üyenin profilinde değişiklik yapmak için kullanacağınız anahtar bileşen olduğundan bu işlemi yaparken sistem alanlarını silmemenizi veya değiştirmemenizi tavsiye ediyoruz.


Tüm üye profillerini toplu bir şekilde güncellemek için yapmanız gerekenler:

1. Tüm üyelerinizi üye numaraları ile export almak.
2. Değiştirmek istediğiniz alanı sistem üzerinde yaratmak veya değiştirmek.
3. Export aldığınız liste üzerinde yeni bir kolon oluşturmak ve bu kolona her üyeye vermek istediğiniz güncellenmiş bilgiyi eklemek.
4. Sistem üye numaraları ve değişen alanları ile üyelerinizi import etmek.

Özel Alan Oluşturmak

Özel alanla oluşturacağınız numara alanına farklı bir isim verirseniz, mesela "B ALANI", import sırasında karışıklık yaşamazsınız. Lütfen import sırasında sistem alanı olan üye numalarının olduğu kolonu doğru seçmeyi unutmayın.

Üyelik Planlarında Aidat Miktarı Veya Yenilenme Tarihi Güncellemek

Bu alanların sistem üzerinden güncellenmesi normalde güvenlik sebeplerinden ötürü mümkün değil. Eğer bir üyelik planını güncellemek istiyorsanız bu metodu kullanabilirsiniz.

Eğer bu işlemi tüm üyelerinizi yeni bir plana taşımak için yapacaksanız sistemde yeni oluşturacağınız plan ismi ile export dokümanınızdaki plan isminin bire bir uyuştuğundan lütfen emin olun. Örneğin sistemdeki plan adı "Yıllık Plan" ise export dokümanınızadaki alanda da aynı büyük harfler ve boşluk olmalı yani "Yıllık Plan" yazmalıdır.


​
Önemli Bir Hatırlatma: Import yaparken sadece sistem alanı olan üye numaralarını kullanmanız yeterli. İsim, email gibi adresleri hali hazırda sistem olan üyeleriniz için lütfen import etmeyin.


Did this answer your question?