All Collections
Türkçe
Bağışlar
Düzenli Bağış Sürecindeki Başarısız Çekimlerinde Nasıl bir Yol İzlemeli?
Düzenli Bağış Sürecindeki Başarısız Çekimlerinde Nasıl bir Yol İzlemeli?

Başarısız ödemelerde ne yapmalısınız? Kişilerinizin ödeme planları hakkındaki bilgiler ve daha fazlasını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Updated over a week ago

Raklet ile üyeleriniz aidat ve bağış ödemeleri için otomatik ödeme talimatı verebiliyor. Sistem süreci otomatik olarak takip ediyor ve günü geldiğinde kişilerinizin sistemde kayıtlı bulunan kredi kartlarından çekim gerçekleşiyor.  

Sistemde kayıtlı bulunan kredi kartının geçerlilik süresinin dolması, bakiye yetersizliği gibi nedenlerle çekim başarısız olduğunda ise kişileriniz sistemdeki kartlarını güncellemeleri gerektiğine dair bir email alıyorlar. 1, 5 ve 10 ve 15. günlerdeki çekim denemelerinden sonra çekim yine başarısız olmuşsa kişiniz düzenli ödeme sürecinden çıkıyor. 

Düzenli Ödemeler

Denemeleri başarısız olmuş tüm kişilerinizin listesine Üyelik > Düzenli Ödemeler ekranındaki Başarısız Ödemeler bölümünden ulaşabilirsiniz. 

Başarısız Ödemeler Listesi

Başarısız Ödemeler listesinde kişilerinizin kaçıncı çekim denemesinin gerçekleştiğini takip edebilmeniz mümkün. Dilerseniz bu ekranda 5. çekim denemesi gerçekleşmiş ve başarısız olmuş kişilerinizle iletişime geçebilir, onayları doğrultusunda  yeni bir düzenli ödeme talimatı oluşturabilirsiniz. 

Düzenli Ödeme Talimatı Oluşturmak

Yeni bir düzenli ödeme talimatı oluşturmak için Düzenli Bağışlar ekranından Ekle butonuna basıp detayları gireceğiniz ekrana ulaşabilirsiniz. 

Bu ekranda ilgili bağışçımızı seçip güncellenen kredi kartı bilgileri, düzenli bağış periyodu, ilgili bağış kampanyası gibi bilgilerimizi doldurarak kaydet dediğimizde, bağışçımız yeniden düzenli bağış sürecine girmiş olacak. 

Manuel Bağış Çekimi

Yine bağışçımızın onayını alarak geçmişte bağış çekiminin gerçekleşmediği aylar varsa çekimi manuel olarak gerçekleştirebilmemiz de mümkün. Örneğin çekim denemelerinin başarısız olması nedeniyle Ocak ayında düzenli bağış sürecinden çıkmış bir bağışçımız için Nisan ayında yeniden düzenli bağış talimatı oluşturduysak, eksik kalan Şubat ve Mart ayı bağışlarını kayıtlı kredi kartından tahsil edebilmeniz mümkün. 

Bunun için bağışçımızın profiline gidip kredi kartları bölümüne geçip yaparak Öde butonuna basmamız ve sonrasında ilgili tutarı girmemiz yeterli. 

Did this answer your question?