All Collections
Türkçe
Üyelik
Üyelik ve Abonelik Farkı
Üyelik ve Abonelik Farkı

Bu yazıda üyelik ve abonelik arasındaki farklara dair sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Updated over a week ago

Sistemde üyelik ve abonelik şeklinde iki ayrı alan olduğunu göreceksiniz. Bu yazıda bu iki alan arasındaki farka dair sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. 

Üyelik / Abonelik Başlangıç Tarihi

Üyelik başlangıç tarihi, üyenizin kurumunuza katıldığı günü gösteriyor. Bu bilgiyi girip girmemek tamamen size kalmış. Kayıtlarınızda bulunmasını isterseniz bu tarihi girebilir ya da boş bırakabilirsiniz. Üyelik alanında yapacağınız değişiklikler otomatik süreci etkilemediğinden bu alan tamamen sizin inisiyatifinizde.

Abonelik başlangıç tarihi ise üyenizin bir plana dahil olduğu tarihi gösteriyor. Sistem bu tarihten yola çıkarak borç atıyor, otomatik ödemeleri takip ediyor ve hatırlatma emaillerini gönderiyor. Dolayısıyla otomatik sürecin işleyebilmesi için abonelik başlangıç tarihinin girilmesi gerekiyor. 

Abonelik Başlangıç ve Bitiş Tarihinin Önemi

Abonelik başlangıç tarihi, sistemin üyenize ne zaman borç atayacağını ve aidat ödemesi için kendisine hatırlatma emaillerini ne zaman çekeceğini bilmesi açısından önemli.

Örneğin, eğer planınızı yıllık olarak oluşturduysanız üyenizin abonelik başlangıç tarihine göre borcu bir sonraki yıl yine aynı gün atanacak ve hatırlatma emailleri bu tarihten yola çıkarak tercihinize göre 10 gün önce, 5 gün önce, aynı gün, 5 gün sonra ve 10 gün sonra gönderilecek. 

Belirli bir abonelik başlangıç tarihi girmediğiniz takdirde, üyenizin plana dahil olduğu gün otomatik olarak abonelik başlangıç tarihi olarak belirleniyor. 

Abonelik bitiş tarihi girdiğinizde ise sistem yeni dönem için borç atamıyor ve ödeme almıyor. Bu nedenle sürecin otomatik işlemesi için abonelik bitiş tarihini boş bırakmak gerekiyor. 

Üyelik Profil Durumu / Abonelik Durumu

Üyelik Durumu ve Abonelik Durumu birbirinden bağımsız. Üyelik Durumu yine sizin inisiyatifinizdeyken abonelik durumu üyenizin aidat ödeme durumuna göre değişiyor. 

Üyelik durumu abonelikten bağımsız olarak “Aktif, Vefat, İstifa etti veya Donduruldu” olabilir. Üyeniz aidatını ödemese ve abonelik durumu “Ödemesi Geçmiş” olsa dahi üyeliği aktif kalabilir.

Abonelik durumu ise otomatik süreçte üyenizin aidat ödeme durumuna göre  “Aktif, Ödemesi Geçmiş, Dondurulmuş veya İptal Edilmiş” olabilir. 

Geciken Ödemelerde Otomatik Üyelik

Geciken ödemeler ödendiği takdirde (sistem başarısız olan ödemeyi 5 defa çekmeye çalışır) abonelik durumu otomatik olarak aktif hale gelir. Ancak üyelik durumu otomatik ödeme sisteminden bağımsız tamamen sizin kontrolünüzdedir.

Did this answer your question?