All Collections
Türkçe
Üyelik
Üyelik Sürecine Genel Bakış
Üyelik Sürecine Genel Bakış

Üyelik paneli Raklet'in en etkileyici özelliklerinden biri. Birçok bilgiye çabucak ve kolayca ulaşabilirsiniz.

Updated over a week ago

Raklet hesabınıza kurumunuzun iletişim halinde olduğu tüm kişileri ekleyebilmeniz ve tüm bu kişileri bağlantılar bölümünde görüntüleyebilmeniz mümkün. Üyelik bölümü ise kurumunuzla üyelik ilişkisi bulunan, aidat ödeme yükümlülüğü olan kişilerinizi yönetebileceğiniz bölüm. Bu yazıda üyelik panelinizi nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz. 

Yönetici panelinde Üyelik bölümüne geçiş yaptığınızda üyelik planlarınızı, bu üyelik planlarına dahil olan üyelerinizi, üyelerinizin ödemelerini, düzenli ödemelerini ve borçlarını görüntüleyebilmeniz mümkün. 

Planlar

Kurumuzda farklı aidat ücretleri olan farklı üyelik planlarımız olabileceği gibi, standart bir üyelik tipimiz de olabilir. Tüm bu planları, üyelik periyodlarını, her bir plan için geçerli olan aidat miktarını belirleyebiliriz. Plan oluşturmayla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Abonelikler

Abonelikler bölümü ise hangi üyemizin hangi plana dahil olduğunu toplu halde görebildiğimiz alan. Planlarımızı oluşturup, üyelerimizi ilgili planlara dahil ettikten sonra bu bölümünde görüntüleyebiliriz. 

Örneğin bu panelde  Ali Yılmaz adlı üyemizin 01 Mart 2018 tarihinde Standart Üyelik Planına dahil edildiğini ve bu plana ait aidat miktarı olan 50 TL’nin kendisine sistem tarafından atandığını görebiliyoruz. 

Ödemeler

Ödemeler bölümü bir plan dahilinde ya da değil, üyelerimizin yaptıkları tüm aidat ödemelerini görüntüleyebilediğimiz bölüm. Raklet üzerinden geçen ödemeler buraya otomatik olarak eklenirken, Raklet dışı yöntemlerle (nakit, kredi karti, havale) yapılmış ödemeleri ve makbuz numaralarını da bu alana girebilir, kayıtlarınızı tutabilirsiniz. 

Borçlar

Borçlar bölümü ise üyelerinizin borçlarını ödeyip ödemediklerinden bağımsız olarak geçmişten bu güne atanmış tüm borçları görebildiğiniz alan. Yani kişiler borçlarını ödeseler de burada yer almaya devam ediyorlar. 

Düzenli Ödemeler

Kişilerinize borç hatırlatma emaili gönderdiğinizde, ödeme butonuna tıkladıklarında yönlendirildikleri ödeme sayfasında kendilerine “kredi kartımın kaydedilmesini istiyorum” seçeneği sunuluyor. Bu seçeneği işaretlediklerinde üyeleriniz otomatik ödeme talimatı vermiş oluyorlar ve bir sonraki aidat ödeme zamanında ödemeleri kayıtlı kredi kartından otomatik olarak çekiliyor. 

Kimler otomatik ödeme talimatı vermiş ve bir sonraki ödeme ne zaman çekilecek sorusunun cevabını düzenli ödemeler ekranında bulabilirsiniz.

Yeni Başvurular

Oluşturduğunuz başvuru formu aracılığıyla üyelik başvurusunda bulunmuş tüm kişileri Yeni Başvurular bölümünden görebilir, üyeliklerini onaylayabilirsiniz. Yeni üyelerinizi onay sırasında oluşturduğunuz üyelik planlarından birine dahil edebilmeniz mümkün. Üye başvurularının onaylanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Ayarlar

Ayarlar bölümünden ise üyelik başvuru formunuzu dilediğiniz gibi tasarlamamız mümkün. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Did this answer your question?