All Collections
Türkçe
Kişiler
Veri Aktarım Sürecinizi Kolaylaştıracak Püf Noktaları
Veri Aktarım Sürecinizi Kolaylaştıracak Püf Noktaları

Veri aktarım sürecini kolayca halletmek için dikkat etmeniz gereken şeyleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Updated over a week ago


Kişilerinizin tüm verilerini Raklet hesabınıza kolayca aktarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken verilerinizi Raklet veri aktarım şablonuna uygun hale getirmek

Burada verilerimizi düzenlerken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var. 

  • Kişilerinizi üye numaralarına göre sıralamak isterseniz üye numaralarınızın başına M-0000 ekleyerek ilerleyebilirsiniz. Örneğin üye numarası 1 olan bir üyenizin numarası sisteme M-00001 olarak aktarabilirsiniz. 

  • Doğum tarihi, üyelik tarihi, abonelik başlangıç tarihi gibi verileri aktarırken format YYYY-AA-GG şeklinde olmalı. 2018-01-31 gibi.

  • Kişilerinizin sosyal ağa girişlerini yönetebilmeniz için Üyelik Tipi kolonuna ihtiyacımız var. Kişilerinizi  Üye, Potansiyel Üye, Kurumsal Üye, Kurumsal Alt Üye, Bağışçı, Etkinlik Katılımcısı ya da Çalışan olarak sisteme aktarabilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken bu bilginin excel dosyamızda İngilizce olarak yer alması. İngilizcelerine Veri Aktarım Şablonunda bulabilirsiniz. 

  • Üyelik tipi kolonunu aktarmadığımız takdirde sistem tüm kişilerinizi Potansiyel Üye olarak aktaracaktır. Potansiyel üyelerinizin sisteme giriş yapamadıklarını tekrar hatırlatmamızda yarar var. 

  • Adres bilgilerinde Şehir ve Ülkenin ayrı kolonlarda olması gerekiyor. Dilerseniz ilçe bilgisini de ayrı kolonda girebilirsiniz.

Did this answer your question?