All Collections
Türkçe
Hukuk
Verilerimi Bir Dernek Yönetim Programı İle Paylaşmalı Mıyım?
Verilerimi Bir Dernek Yönetim Programı İle Paylaşmalı Mıyım?

Verilerinizi paylaşmak konusunda tereddütleriniz olabilir. Ancak bilgileriniz Raklet ile güvende! Yazımızda daha fazlasını bulabilirsiniz.

Updated over a week ago

Dernek, vakıf ve STK’larla çalışmalarımızı yürütürken fark ettik ki kurumların bir dernek yönetim programı kullanma konusundaki en büyük çekinceleri, verilerini dışarıyla paylaşmak istememeleri. Bu yazı ilginizi çektiğine göre sizin de dernek yönetim programı kullanmak isteyen ancak tam da bu gerekçeyle tereddüt yaşayan kurumlardan biri olmanız muhtemel. Öyle uzakta durmayın, şöyle buyrun. Size söylemek istediğimiz birkaç şey var.

Teknolojinin hızına yetişmek zor. Gün geçmiyor ki yepyeni kavramlar hayatımıza girmesin. Artık “internet ve bilişim suçları” denilen nur topu gibi bir suç türümüz ya da siber saldırı gibi fevkalade havalı kelimelerimiz var mesela. Bu yazıyla, dernek yönetim programı ve özelinde Raklet ile ilgili haklı olarak yaşadığınız güven sorununun üstesinden gelmeyi amaçlıyoruz. İşte aklınıza takılan sorular ve cevapları…

Üye Verilerinin Sistem Sağlayıcısıyla Paylaşılması

Üyelerimin verilerini sistem sağlayıcıyla paylaşmak zorunda mıyım ?

Raklet uygulamasının temel amacı sizlerin üyeleriniz ile düzgün, etkin ve kişisel bilgilerin gizliliğini temel alan bir şekilde iletişim kurmanızı sağlamaktır. Sizler tarafından Raklet’e sunulacak olan üyelerin ad, soyad, telefon, e-posta, adres bilgileri sisteme aktarılır. Ek olarak her üye kedisine ait istediği bilgileri sisteme girebilir. Üyeler hesaplarına girip bilgilerini kontrol edebilir ve güncelleyebilir.

Veriler Güvende Mi?

Verilerim 3. kişilerle paylaşılıyor mu ?

Raklet şirket olarak verilerinizin asla 3. kişilerle paylaşılmayacağını ve bilgilerin korunması için gerekli tüm önlemleri almayı taahhüt eder.

Sisteme Kim Erişebilir?

Sisteme üyeler dışında başka birileri erişebilir mi ? Ya şifreler ele geçirilirse ?

Raklet’e erişim üyenin sistemdeki kayıtlı e-mail adresine gönderilen link aracılığıyla oluşturduğu şifre ile ya da sosyal ağlar (Google, Facebook, Google) üzerinden güvenli bir şekilde sağlanır. Her giriş kayıt altında tutulur ve ilişkili olmayan kişilerin uygulamaya erişimi engellenir.

Üye ve yazılım arasındaki iletişim ise SSL (Secure Socket Layer) teknolojisi ile şifrelenir.

Siber Saldırı ve Yedekleme

Bir siber saldırıda tüm verilerimi kaybetmem gibi bir ihtimal var mi ? Yedekleme yapılıyor mu ?

Raklet Web Sunucusu ve veri tabanı en güncel saldırı tespit ve önleme sistemleri ile korunan, uluslararası endüstriyel güvenlik standartlarına göre geliştirilmiş bir platformdur.

Herhangi bir sorunla karşılaşılma ihtimalini göz önüne alarak verilerinizi günlük olarak sunucu üzerinde yedeklemektedir. Aynı zamanda istediğiniz zaman program içerisinden verileri Excel’e aktarabileceğiniz bir modüle sahiptir.

Sonuç olarak verilerinizin bir dernek yönetim programı tarafından yönetiliyor oluşu, tüm bu güvenlik önlemlerini göz önüne aldığınızda, şu anki işleyişinizden çok daha güvenli bir çözüm olabilir. Verilerinizin kendi sabit diskleriniz yerine uzaktaki sunucular tarafından depolanıyor oluşunu çok da güvenilir bulmuyorsanız Dernek, Vakıf ve STK’lar İçin Bulut Teknolojisi yazımıza göz atmanızda fayda var.

Raklet ile ilgili her türlü sorunuz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Did this answer your question?