All Collections
Türkçe
Bağışlar
Raklet Hesabınızda Online Bağış Sayfası Nasıl Oluşturulur?
Raklet Hesabınızda Online Bağış Sayfası Nasıl Oluşturulur?

Raklet’in bağış sayfası uygulamasıyla potansiyel bağışçılarınıza kolayca ulaşabilirsiniz! Bu konuda daha fazla bilgi yazımızda.

Updated over a week ago

Raklet’in herkese açık online bağış sayfası uygulamasıyla üyeniz olmayan potansiyel bağışçılarınıza da kolayca ulaşabilirsiniz.

Raklet hesabınızda online bağış sayfası oluşturabilmek için:

1. Yönetici panelinde sol tarafta bulunan Bağışlar bölümüne gidiyor ve buradan Projeler & Kampanyalar kısmına geçiş yapıyoruz. Daha önce bir bağış kampanyası oluşturmamışsak +İlk bağış kampanyamı oluştur butonu, daha öncesinde kampanya oluşturduysak ise sağ üst köşede bulunan Proje & Kampanya Ekle butonuna basıyoruz.

2. Kampanyamızı oluşturacağımız Genel bölümünde kampanya ismine, kısa tanımına, açıklamasına kampanya dahilinde hedeflediğimiz tutara, kampanyamızın başlangıç ve bitiş tarihlerine karar verebiliriz.

Açıklama kısmı doğrudan bağışçılarınıza hitap ettiğiniz bölüm. Bu nedenle içten, amacınızı net bir şekilde ortaya koyan ve desteklerinin öneminin altını çizdiğiniz bir metin olması önemli.

Burada önemli olan bir diğer nokta ise kampanyamızın herkese açık olup olmadığı. Dilersek yalnızca sistemde kayıtlı üyelerimizin görebileceği, dilersek de üyemiz olmayan bağışçılara da ulaşabileceğimiz bir kampanya düzenleyebiliriz. Herkese Açık olmasını istiyorsak tek yapmamız gereken bu bölümü Etkin hale getirmek ve sonrasında Kaydet butonuna basmak.

3. Sıra geldi bağış sayfamızın görselini oluşturmaya. Bunun için Fotoğraf bölümüne gidiyor, Ekle ve daha sonrasında Dosya Seç butonu aracılığıyla bilgisayarımızdan içeriğe uygun olduğunu düşündüğümüz görselimizi kampanyaya ekliyor ve Kaydet butonuna basıyoruz.

4. Bağış kampanyamızı oluştururken karar vermemiz gereken bir diğer nokta da, destekçilerimizin istedikleri miktarda bağış yapıp yapamayacakları. Kendilerine bağış miktarı seçenekleri sunmamız mümkün. Eğer farklı bağış miktarları belirlemek istiyorsak Ödeme Şekilleri bölümünde istediğimiz miktarları ekleyebiliriz. Bunun yanında Serbest ödeme seçeneğini de Aktif hâlde bırakırsak, bağışçılarımız kendi istedikleri miktarda bağış yapabilirler.

5. Tüm bu işlemlerimizi kaydettikten sonra artık tek yapmamız gereken Genel bölümüne geçiş yaparak Yayınla butonuna basmak.

6. Sonrasında Bağış Sayfasına Git seçeneğine giderek kampanyamızı bağışçılarımızın gözünden görebiliriz.

7. Hesabımız içinde Projeler & Kampanyalar bölümünde kampanyamızın sonunda bulunan Edit butonuna tıklayarak kampanyamızı dilediğimiz zaman güncelleyebilir, yalnızca sistemde kayıtlı üyelere açık hale getirebilir ya da silebiliriz.

8. Kampanyamıza tıkladığımızda Bağışlar bölümünden ise kampanyamıza destek olmuş bağışçılarımızı ve bağış miktarlarını toplu hâlde görmemiz mümkün. Eğer Raklet dışı yöntemlerle (örneğin nakit olarak) gerçekleştirilmiş bir bağış söz konusuysa onu da Bağış Ekle butonundan sisteme ekleyebiliriz.

Bağışlar sivil toplum kuruluşlarının en önemli kaynaklarından biri. Raklet üzerinde oluşturacağınız online bağış sayfası ile üyeleriniz dışındaki potansiyel bağışçılarınız da projelerinize kolayca destek olabilirler. Tek yapmanız gereken websitenize ekleyeceğiniz bir link ya da sosyal medya hesaplarınızla kendilerini oluşturduğunuz sayfaya yönlendirmek.

Did this answer your question?